Itt van most: Főoldal Ízvilág Félszáraz Ízvilág Félszáraz Röttgen GG 2015

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Röttgen GG 2015

Különleges vegetális, fűszeres illat, melyben azonban finom karamell és sárga gyümölcsös aromák, világos dohány és enyhe élesztős jegyek is megjelennek, a könnyed ásványosság mellett. A szájban dohányos, édeskés, karamelles gyümölcsösség és olajos fűszeresség, nagyon finom savak. Földes jegyeivel melegséget sugárzó, rizling, íze sokáig megmarad a szájban, lecsengése édeskés, nagyon szép.
Röttgen GG 2015
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 13% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2026
Értékelések:

wein-plus 95 Mosel Fine Wines 95
A Terroir-ról:

Winningen községhez tartozó dűlő. A név a beszélt nyelvi Rödchen, “kis irtás” kifejezésre vezethető vissza. A dűlő lenyűgöző látványt nyújt, ahogy közvetlenül a Mosel folyó fölé magasodva, fecskefészkekhez hasonlóan állnak ki a sziklából a keskenyebbnél keskenyebb teraszok, a legmagasabb mintegy 100 méterrel a folyó fölött. A déliből keletibe forduló fekvésű dűlő 75-180 m közötti magasságban helyezkedik el, meredeksége 40 és 75% között változik, és összesen 12 hektárt ölel fel. A talaj főképp piros és kék réteggel átszőtt devon-korszakbeli palatörmelékből áll.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Ahol a rizling terem...

__kisbanner_mosel

__kisbanner_nahe

_kisbanner_pfalz

__kisbanner_rheingau

__kisbanner_saar

 


Miből?

szolo_von_racknitz_thumb

Egészséges, tökéletesen érett szőlőből...

Miben?

fahordo_acel_thumb

A rizlinget vagy reduktív körülmények között, acéltartályokban, vagy hagyományos módon, nagy fahordókban erjesztik. Barrique hordót kevesen használnak, mert a tölgyfa domináns íze elnyomja a rizling jellegzetes, friss gyümölcsös-savas jegyeit.