Itt van most: Főoldal Ízvilág Félszáraz Ízvilág Félszáraz Ockfener Bockstein 2011

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Ockfener Bockstein 2011

Már most ellenállhatatlan, finoman, bársonyosan telt, enyhén zöldes árnyalatú, dús textúrájú. Lecsengése hihetetlenül hosszú.
Ockfener Bockstein 2011
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 12% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2030
Értékelések:

A Terroir-ról:

Ockfen községben fekvő dűlő, melynek nevével kapcsolatban kétféle magyarázattal találkozhatunk. Az egyik szerint a Geißbock, „kecskebak“ szóra vezethető vissza, amely a dionüszosz-kultuszban a termékenység egyik szimbóluma volt. Mivel a kecskék gyakran tettek nagy kárt a szőlőben, a dionüsziák kedvelt állatáldozatai voltak, és a szőlőhegyek nevében is gyakran találkozni velük. A másik magyarázat nem nyúl vissza ilyen messzire, eszerint egy Freiherr von Bock nevű nemes gyakran vadászott a dűlő tetején fekvő sziklacsoport fedezékéből, s ezért kezdték el a hegyet „Bock sziklája“-ként (der Bock sein Stein) emlegetni. A dűlő nyugati és keleti része dél felé néz, a középső rész és néhány keleti parcella pedig délnyugati tájolású. Az 53 hektáros termőterület 180 és 320 méter közötti magasságban fekszik, meredeksége 35 és 60% között változik. A hegygerincen húzódó erdő kitűnő védelmet nyújt a hideg szelek ellen. Talaj A talaj fő összetevői a devon-korszakbeli szürkepala és a grauwacke, amihez kvarctartalmú homokkő és részben sárgás színű termőföld keveredik.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Ahol a rizling terem...

__kisbanner_mosel

__kisbanner_nahe

_kisbanner_pfalz

__kisbanner_rheingau

__kisbanner_saar

 


Miből?

szolo_von_racknitz_thumb

Egészséges, tökéletesen érett szőlőből...

Miben?

fahordo_acel_thumb

A rizlinget vagy reduktív körülmények között, acéltartályokban, vagy hagyományos módon, nagy fahordókban erjesztik. Barrique hordót kevesen használnak, mert a tölgyfa domináns íze elnyomja a rizling jellegzetes, friss gyümölcsös-savas jegyeit.