Itt van most: Főoldal Termelők Georg Breuer Termelők Georg Breuer

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Georg Breuer

theresa_breuer
„A hagyományt nem lepi be a por, ha az ember napról napra élettel tölti meg” – vallja Theresa Breuer, aki ma a borászatot vezeti.

A 2004-ben hirtelen elhunyt Bernhard Breuer, a borászat névadójának, Georg Breuernek a fia az egyik leginnovatívabb német borásznak számított, aki különös érzékenységgel és körültekintéssel készítette száraz rizlingjeit.

Ma a borászatot a másik fivér, Heinrich Breuer és unokahúga, Theresa Breuer viszi, régi pincemesterük, Hermann Schmoranz támogatásával. Az izgatott várakozásokat nagy megkönnyebbülés oldotta fel, amikor kiderült, hogy a Breuer-pincétől megszokott minőséget a család negyedik generációja is tartani tudja.


További Információk

A borászat 32 hektáron gazdálkodik, részben a Rauenthal község határában fekvő (kizárólagos tulajdonú) Nonnenberg és Rothenberg dűlőkön, részben pedig a Rüdesheimhez tartozó Berg Roseneck, Berg Rottland és Berg Schlossberg dűlőkön. A teljes birtokból 26 hektáron terem rizling.

 

ruedesheimer_berg
A rüdesheimi hegy, a Schlossberg, a Rottland és a Roseneck dűlővel – az egyik legjobb terroir a Rajna mentén.

A Breuer borászat pincéjében hiába keressük a modern technológiát: a család a hagyományos módszerek híve. Az erjedési hőmérsékletet nem szabályozza számítógép – a különböző erjedési feltételeket tudatosan hagyják hatni. A hosszú élesztőn tartás és a német tölgyből készült hordók által biztosított nagyobb fokú oxigénfelvétel sokrétű aromavilágot és hosszú eltarthatóságot eredményez.

Mindemellett még egy izgalmas projektre is marad idő: borász kollégájukkal, Johannes Leitz-cel közösen a rüdesheimi hegyoldalban fél évszázada megműveletlen teraszokat telepítettek be újra. A rizling barátai már most kíváncsian várhatják az eredményt.

„Minden Breuer-bor egyre szebb az idő teltével, pedig ezek igénylik a legkevesebb türelmet, amíg száraz eleganciájukat kibontakoztatják.“ Stuart Pigott (rizlingszakértő): Kleiner genialer Weinführer, 2009A Breuer-pincében ma is a száraz boroké a főszerep: tízből kilenc palackba száraz bor kerül. A családi hagyomány folytatása is hozzájárulhat ahhoz, hogy ma is kevés más német borász van, aki ennyire értene a szépen érő száraz rizlingekhez. A Breuer borászat legjobb rizlingjei egy évtized, vagy akár még hosszabb idő elteltével sem veszítenek értékeikből.

„Breuer főleg klasszikus, száraz rheingaui rizlingeket készít, finom aromákkal és elegáns struktúrával. A tipikus Breuer-féle rizlinget kitűnő savszerkezet, sűrű gyümölcsösség és szép testesség jellemzi.“ Der Feinschmecker Weinführer (maximális pontszám, 5)
Rendezési elv:     Mutat: #  
  • «« Elejére
  • « Előző
  • 1
  • Következő »
  • Végére »»

Találat 1 - 5 / 5

Berg Rottland GG 2015

Riesling felsőfokon! Elegancia, egyensúly és finesse... 
Termék részletek...


Berg Schlossberg GG 2015

A legjobb rheingaui Grand Cru talán legjobb bora... 
Termék részletek...


Estate Rüdesheim 2015

A Breuer pincészet birtokbora - de sokkal több mint egy "birtokbor"... 
Termék részletek...


Nonnenberg Monopole 2015

"Elképesztően intenzív és gazdag illat és íz, fűszeresség, rengeteg gyümölcs feszes, rajongani való savak. Nagy bor!" 
Termék részletek...


Terra Montosa 2015

A Breuer birtok válogatás rizlingje: mesés! 
Termék részletek...  • «« Elejére
  • « Előző
  • 1
  • Következő »
  • Végére »»
Találat 1 - 5 / 5
AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

4/5 szőlő - Gault Millau

***** Eichelmann

***** wein-plus.de 


Mit mond a cimke?

cimke_breuer_thumb

A Rheingau dűlői

rheingau_duloterkepe_thumb

A borászat környéke

terkep_georg_breuer_dulo_thumb

A talaj

szolo_phyllit_pala_thumb

A Rauenthaler Nonneberg dűlőben a fillit-pala határozza meg a talaj jellegét, amely a hegy lába irányában löszös agyagba megy át. Az itt termett borok tartalmasak, kräftige Rieslinge mit feinen, zum teils exotisch anmutenden Aromen.