Itt van most: Főoldal Termelők Prager Termelők Prager

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Prager

prager

Ha osztrák bor - akkor Wachau. Ha Wachau - akkor Prager. Egymástól elválaszthatatlan fogalmak...

A sziklától a borig... ez Ilse és Toni Bodenstein borkészítési filozófiája. A cél: egyedi, nem ismételhető borok készítése, melyek a lehető legtisztább formában megmutatják eredetüket. Mind a szőlőterületek művelése során, mind pedig a pincemunkákban hagyományos "receptet" követnek kiegészítve minden hasznos és szükséges innovációval, melynek mindig azonos a célja: a lehetséges legmagasabb minőség elérése.

Zöldveltelini és rajnai rizling az oszlopai a Práger Pincészet borkészítésének.  A birtok első dokumentált említése 1302-ből való, mely szintén tartalmazza a ritzling nevet, mely olyan spekulációknak is teret ad, hogy a fajta esetlegesen Wachauból származik.

 A Rieslinget (a rajnai rizling eredeti neve) számos neves borszakértő -joggal-  a fehérborok királynőjének tartja. Későn érő jellege és a talajjal valamint a klímával kapcsolatos magas igénye kiemelkedően egyedi szőlőfajtává teszi - Wachauban és különösen Toni Bodenstein kezei között delikát komplexitás, elegancia, finesz és magas ízkoncentráció jellemzi.

A Prager Pincészet Smaragd rizlingjei a műfaj egyik csúcsát jelentik melyet számos díj, valamint belföldi és nemzetközi elismertség jelez. Toni Bodensteint Wachau  és - talán nem túlzás - Ausztria Top 5 termelője között tartják számon.Riesling Smaragd Achleiten
AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt