Itt van most: Főoldal Aktuális RieslingBlog Hochheimer Kirchenstück Riesling Auslese trocken 2002, Franz Künstler - Rheingau

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Hochheimer Kirchenstück Riesling Auslese trocken 2002, Franz Künstler - Rheingau

E-mail Nyomtatás
kuenstler_kirchenstueck_blogAz elmúlt néhány napban Franz Künstler száraz rizling válogatását kóstolgattam a Kirchenstück dűlőből. Felbontás után egy órára dekantáltam. A színe közepes sárga, illata először kicsit szögletes és kiegyensúlyozatlan, de idővel kisimul, és megjelennek az érett, gyümölcsös jegyek. Ezek mellett mintha nedves avarra emlékeztető tónusokat is észrevettem volna. A szájban a bor Franz Künstler boraitól szokatlanul tester. A savak szépen beépülnek, de lehetne benne egy kicsit több szerkezet. A legérdekesebb a lecsengés, amelyben szépen megjelennek a Hocheim környékére jellemző dióaromák. A felbontás után három nappal ezek a diós, dohányos ízek még jobban előjönnek. 90-91 pontot adnék neki, nagyon jó bor, de én egy picivel még többet vártam tőle.

Ahhoz képest, hogy 2002-es, elég érett, lehet, hogy ez a műanyag dugó miatt. Azt hiszem, a másik palackot is nemsokára kinyitom.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Ahol a rizling terem...

__kisbanner_mosel

__kisbanner_nahe

_kisbanner_pfalz

__kisbanner_rheingau

__kisbanner_saar

 

RieslingHírlevél